Karin Elizabeth fotografie | Project: Reading & Reviewing
21
page-template-default,page,page-id-21,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Sinds 4 jaar ┬árecenseer ik boeken. Daarmee bedoel ik niet, “ik schrijf een samenvatting en zeg of ik het leuk vind of niet”. Nee, ik denk na over de boeken die ik lees en probeer een kritisch stuk te schrijven waarin ik plus- en minpunten onder de loep houd. Om het toch leuk te houden, maak ik illustratieve zelf-portretten die iets toevoegen aan de recensies. Ik uit bijvoorbeeld een emotie die ik voel als ik nadenk over het gelezen materiaal. Ik kleed me om als een personage (cosplay!). Soms ben ik gewoon mezelf, maar voeg ik wel wat symboliek toe uit het boek.

Het project startte op 5 januari 2008 in mijn slaapkamer van het ouderlijk huis. Daar had ik een soort mint-groen achtige wand die ik gebruikte als backdrop. Die kleur leek best goed te werken. Maar goed, toen ik het project startte kon ik niet voorspellen dat ik hem nog jaren bleef doen en in de tussentijd ook nog eens zou verhuizen. Gevolg: nu heb ik in mijn woning in Wijchen een soortgelijke groene wand op de zolder. Tja ­čÖé

Ondertussen heeft het project wel een klein beetje aandacht mogen ontvangen van een paar blogs en tijdschriften, waaronder het Australische frankie, en ELLEgirl in Korea. Ik hoop dit komende jaar, 2012, weer regelmatig te recenseren in mijn vrije tijd.

Hieronder een aantal van mijn favorieten! Je kunt ze allemaal vinden op Reading & Reviewing, samen met de (Engelstalige) recensies.