Karin Elizabeth fotografie | Informatie: Werkwijze
201
page-template-default,page,page-id-201,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Hoe gaat dat eigenlijk, als je bij mij een fotosessie boekt? Lees gauw verder 😉

Technische dingetjes? Eh…
Een studio aan huis, dat heb ik niet. Misschien dat ik dat over een paar jaar overweeg, maar voorlopig voel ik me het allerbeste als ik op locatie shoot, in “available light”. Flitsen doe ik niet (tenzij ik binnen een feestje vastleg, ‘s avonds is een Speedlite dan wel zo prettig) en ook werk ik nu niet met zaken als reflectors. Ik maak al jaren gebruik van het licht wat er is, en ben daar ondertussen vrij handig mee geworden.

Heerlijk, op locatie!
Het is natuurlijk net wat je wil als potentiele klant… maar zelf vind ik een fotoshoot op locatie NET een tikkeltje frisser, spannender en gevarieerder. Prachtige bomen als backdrop in plaats van een wand of doek. Daarna gaan we richting een oud kasteel om een mooie oude muur op de achtergrond te krijgen, in plaats van dat we afwisselen met een andere kleur doek. Op locatie fotograferen biedt gewoon zoveel meer… en iedere shoot die ik doe is dan ook weer anders, en uniek. Helemaal eigen.

Ik hou van Holland
Helaas wonen we wel in Het Kikkerlandje, waar het weleens… okee best vaak kan regenen. No problem – we kunnen een shoot altijd kosteloos verzetten als tijd geen kwestie is.
In geval van tijdsgevoeligere evenementen (zoals een verjaardagsessie, een Valentijns Loveshoot of een Model Experience Shoot op je vooruit geplande vriendinnendag) kunnen we een sessie naar binnen verplaatsen. (Wel is het goed om te weten dat eventuele kosten behorende bij binnen locaties op rekening van de klant komen.)

Persoonlijker
Als ik naar je thuis kom om je boudoir foto’s te maken (of in overleg een apart hotel boek!), of de nieuwe aanwinst van je gezinnetje op de foto zet, is dat ook nog eens vele malen persoonlijker dan wanneer je richting een studio gaat voor je fotoshoot. Graag een mooi groot raam, en ik ben he-le-maal happy! 😀
Eigen huis, en eigen spullen: een prop fotograaf ben ik namelijk ook niet. Ik ben juist een groot voorstander van het gebruiken van je eigen accessoires voor fotoshoots. Je eigen spulletjes gebruiken als accessoires. Babymutsjes en dekentjes die vroeger van jezelf waren, nu van je baby. Misschien heeft oma iets moois gehaakt voor haar eerste kleindochter. Als koppel heb je vast ook wel wat spullen, souvenirs van je huwelijksreis, aandenkens van je eerste date, items die een binnenpretje vertegenwoordigen, iets wat van JULLIE is.

Zoals je bent
Ik neem de tijd voor een fotosessie. Dit, omdat ik graag wil dat we het gezellig hebben samen. Ik voel dat ik met een shoot van 45 minuten minder kan dan een shoot van anderhalf uur. Ik wil je leren kennen, zodat je je op je gemak voelt bij mij en bij Ferdinand, mijn camera. Des te meer kan ik jou en je geliefden op de foto zetten zoals jullie zijn. Niks formaliteit, dat werkt gewoon niet. Ik zeg relax, niet te veel letten op die opdringerige camera, wees jezelf. Voel geen gene, want dat is te zien in de foto’s! Denk aan de foto’s die je zou willen hebben: je hebt plezier, je hebt lol. De shoot op zich als leuke herinnering.
We gaan op locatie lekker wandelen, op zoek naar allerhande plekjes waar de achtergrond mooi is, of waar het licht prachtig invalt. Ondertussen kletsen we wat weg.
Thuis zit je samen met je gezin op de bank, je kietelt elkaar, geen schoenen aan. Fijne momenten, zoals jullie zijn.

Tijdens portretsessies interacteer ik
Maar tijdens feestjes (en reportages) blijf ik voornamelijk op de achtergrond. Soms zal ik direct op gasten afstappen en vragen om een smile for the camera, maar meestal loop ik als een ware paparazza rond om momenten vast te leggen van je gasten, de ruimte, de dansvloer en jullie zelf. Ik shoot eigenlijk vrijwel continu, en probeer op deze manier zo veel mogelijk variatie te bieden terwijl ik het verhaal van de avond visueel, chronologisch vertel.

Het kan ook directer
Paparazza zijn, heerlijk. Daar geniet ik zelf ook wel van, om die ongeposeerde momenten van feestjes en andere gelegenheden vast te leggen. Dan zit er toch iets documentairs in me wat ik heb meegenomen van mijn korte tijd op AKV St. Joost.
Maar het kan anders. Misschien wil je juist al je gasten heel direct op de foto hebben. Een fotobooth, komt goed! En ja, dan neem ik wel props mee. Wie kan een nepsnor, clownsneus of een Chaplin bril immers weerstaan? Oh. Jullie, dus…? Nou, vooruit, mijn idee van leuke props is niet voor iedereen geschikt. Misschien heb je zelf een leuk idee, of hou je meer van pure foto’s: een mooie lach zonder fratsen. Leuke foto’s maak ik sowiezo!

Nabewerking = nazorg
Ik hecht waarde aan mijn manier van foto’s selecteren en nabewerkingen. Ik neem de tijd om een foto te bewerken. Wanneer je bij mij een sessie boekt, boek je een fotograaf die probeert het beste uit je te halen op het moment van de sessie, maar je boekt automatisch ook een fotograaf die bijzonder aandachtig omgaat met de eindresultaten.
Ik behandel iedere foto afzonderlijk, met veel zorg. Zo bewerk ik de kleurtonen per individuele foto. Ik haal afleidende zaken zoals een paal op de achtergrond er gewoon uit. Ook retoucheer ik subtiel: bijvoorbeeld vlekjes op het gezicht, losse draden aan kleding, de make-up die misschien net wat vervaagd is geworden.
In het geval van premium pakketten ga ik een stapje verder, en bewerk ik je sessie in meerdere stijlen, met extra aandacht voor sfeer en kleur: je foto’s worden bewerkt alsof ze in een magazine of advertentie passen.