Karin Elizabeth fotografie | Informatie: Stijl
224
page-template-default,page,page-id-224,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Karin Elizabeth Lips fotografie:
– Esthetisch
– Sprookjesachtig
– Waarheid: expressie en emotie
– Momenten vastleggen
– Betekenis voorop, dan pas techniek!
– Zorg en liefde voor fotografie
– Geen fratsen
– Locatie gebruiken en varieren
– Fotografie regels? Die breek ik gewoon
– Tikkeltje eigengereid 😉

Waarom fotografie?
Voor mij is fotografie allereerst een manier om herinneringen te bewaren. De plaatsen die ik zie vastleggen, de mensen om mij heen, emoties en gebeurtenissen. Dingen om op terug te kijken. Ondertussen is het ook een vorm van expressie geworden; het beeldend uitdrukken van gedachten, emoties en concepten is voor mij waardevol. En voor jullie. Naast deze voordelen voor mijzelf als fotograaf, wil ik ook voor andere mensen – jullie – van betekenis kunnen zijn. Ik wil jullie belangrijke momenten fotograferen. Een glimlach in een portret, de eerste dans. Maar ik wil jullie ook ontroeren door verhalen van anderen te vertellen.

Wat wil ik dan vertellen?
Het ligt denk ik aan mijn achtergrond, maar psychologische thema’s zijn vaak terug te vinden in mijn vrije werk (vaak zelf-portretten). Empathie is een woord wat voor mij veel vertelt over het werk wat ik wil doen. Mezelf kunnen verplaatsen in anderen en dat gebruiken om foto’s te maken. Dit is iets waarin ik me sterk voel, en wat ik net als een camera zie als een middel om mijn beelden te maken. Dat geldt voor al mijn werk, niet alleen vrij werk.
Uiteindelijk wil ik naast het maken van zelf-portretten om verhalen te vertellen ook naar anderen toestappen en een medium bieden om hun stem door te laten klinken. Echte verhalen vastleggen.
Tot slot probeer ik vooral veel om mij heen te kijken, en de gewone dingen in het leven vast te leggen om mijn eigen manier. Ik hoop daarmee anderen ervan te kunnen overtuigen om ook eens wat vaker om zich heen te kijken, en te waarderen wat er is. En te genieten.